Τάπας με ψωμί τσιαπάτα και ντομάτα!
μπορούμε να το πούμε και σκορδόψωμο με ντομάτα
1 ψωμί ciabatta φέτα φέτα οριζόντια (κόβουμε το ψωμί κατά μήκος) αλλά μπορείτε και με μπακέτα πάλι οριζόντια κομμένη
6 ντομάτες τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδου
6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Κόψτε το ψωμι οριζόντια και κόψτε κάθε φέτα σε τρίτα για συνολικά 6 φέτες. Τοποθετήστε σε λαδόκολλα.
Χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη τρίψτε τις ντομάτες πάνω από ένα μπολ.
Τοποθετήστε το ψωμί ciabatta κάτω από το γκριλ και ψήστε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να ψηθεί ελαφρά το ψωμί.
Βγάλτε το ψωμί και τρίψτε με σκελίδα σκόρδο.
Βάλτε τις ντομάτες πάνω στο ψωμί, διαιρώντας ομοιόμορφα τις φέτες ψωμιού.
Ψεκάστε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι. Σερβίρισμα.
συνταγή από acommunaltable.com