Πατάτες αλά κρεμ. (a la creme)
Πρόκειται για πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες και κομμένες σε φέτες.
Τις απλώνουμε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος , προσθέτουμε γάλα βραστό, σχεδόν να τις σκεπάσει και προσθέτουμε βούτυρο 5-6 κομματάκια εδώ κι εκεί και αλάτι.
Μπορούμε να κάνουμε και 2-3 στρώσεις από πατάτα και να τις καλύψουμε με γάλα.
Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου ή ακόμα και στον πάτο του για 20-25′ σε δυνατή φωτιά 180-200 και λίγο πριν γίνουν προσθέτουμε κρέμα γάλακτος ( μια μικρή συσκευασία)
Αυτές τις πατάτες ή θα τις σερβίρουμε ως συνοδευτικό με κρεατικά ανά μερίδα ή θα τις σερβίρουμε στο κέντρο του τραπεζιού και ο καθένας μπορεί να πάρει όσες θέλει.