Βέφα Αλεξιάδου
Πατάτες φούρνου λεμονάτες
Κόβουμε τις πατάτες “κυδωνάτες” ή σε μεγάλα κομμάτια
Για 2 κιλά πατάτες, 1/3 της κούπας χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, 1/3 κούπα λάδι, 1/3 κούπα μαργαρίνη (ή φρέσκο βούτυρο), αλάτι, πιπέρι, ρίγανη **ή θυμάρι ή μαντζουράνα
“Λούζουμε” τις πατάτες με τα υλικά ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ
Τις αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα, μετά τις βάζουμε σε σκεύος-ταψί-πυρέξ και ρίχνουμε το λάδι
Επίσης ρίχνουμε εδώ κι εκεί κομματάκια βούτυρου
**δική μου ιδέα!
φωτο palo