Βέφα Αλεξιάδου
Ζύμη βασική για σπιτικό φύλλο πίτας
- Ανάλογα το ταψί σας (στρόγγυλο 32εκ ή παραλληλόγραμμο) χωρίζετε την ζύμη σε 2 μπαλάκια τα οποία θα τα βάλετε σε ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ
- Επίσης μπορείτε να τα βάλετε σε ένα ταψάκι ή σκεύος με λίγο σπορέλαιο στον πάτο του και να αφήσετε εκεί μέσα τα μπαλάκια για 1 ώρα, μετά ανοίγετε κανονικά με την βοήθεια λίγου νισεστέ
2 μπαλάκια για 1 φύλλο κάτω, ένα πάνω
Αφήστε τα για 1-2 ώρες και μετά τα ανοίγετε.
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. (για όλες τις χρήσεις)
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (αν θέλετε)
1 κούπα χλιαρό νερό (δείτε ανάλογα, να γίνει το ζυμάρι αφράτο όχι σκληρό)