Οι υπέροχες κροκέτες πατάτας-κιμά από την Ιαπωνία!
(σας την μετέφρασα από αμερικάνικο σάιτ, με υλικά προσαρμοσμένα σε ελληνικά προϊόντα)
Επίσης μπορείτε αντί για κιμά να βάλετε μανιτάρια στην ίδια ποσότητα + τα μανιτάρια της συνταγής
Υλικά
4 πατάτες (ξεφλουδισμένες και μισές)
1 κρεμμύδι ξερό(ψιλοκομμένο)
½ καρότο (ψιλοκομμένα, προαιρετικά)
2 μανιτάρια μεγάλα άσπρα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 ψιλοκομμένη πιπεριά κέρατο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό(ψιλοκομμένο)
½ καρότο (ψιλοκομμένα, προαιρετικά)
2 μανιτάρια μεγάλα άσπρα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 ψιλοκομμένη πιπεριά κέρατο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την τελική φάση
3 μεγάλα αυγά (50 g το καθένα χωρίς κέλυφος) (για το ψωμί)
2 φλιτζάνια κρουτόν ή φρυγανιά (ή αν βρείτε Panko)
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (απλό αλεύρι)
λάδι με ουδέτερη γεύση
Σάλτσα Tonkatsu (θα την αγοράσετε) για να βουτάτε μέσα τις κροκέτες
3 μεγάλα αυγά (50 g το καθένα χωρίς κέλυφος) (για το ψωμί)
2 φλιτζάνια κρουτόν ή φρυγανιά (ή αν βρείτε Panko)
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (απλό αλεύρι)
λάδι με ουδέτερη γεύση
Σάλτσα Tonkatsu (θα την αγοράσετε) για να βουτάτε μέσα τις κροκέτες
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό και πατάτες και βράζουμε. Μαγειρέψτε τις πατάτες έως ότου ένα σουβλάκι περάσει εύκολα από την πατάτα.
Αφαιρέστε από την φωτιά και στραγγίστε πλήρως το νερό.
Ξαναβάλτε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι Σε πολύ χαμηλή φωτιά (1-2) αφήστε να φύγει όλη η υγρασία (προσοχή μην καεί) Βγάλτε από την φωτιά και πατήστε να λιώσουν με ένα πηρούνι ή πρες πατάτας
Ξαναβάλτε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι Σε πολύ χαμηλή φωτιά (1-2) αφήστε να φύγει όλη η υγρασία (προσοχή μην καεί) Βγάλτε από την φωτιά και πατήστε να λιώσουν με ένα πηρούνι ή πρες πατάτας
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το καρότο και τα μανιτάρια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το λάδι σε μέτρια Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το καρότο και τα μανιτάρια
Προσθέστε τον κιμά και ξεσβολιάστε με ένα ξύλινο κουτάλι. Όταν ψηθεί ο κιμάς, προσθέστε αλάτι, λευκό πιπέρι και μαύρο πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη.
Ανακατέψτε και τα δύο μείγματα χωρίς να υπάρχει ίχνος υγρού
Προσθέστε το αυγό και αφήστε να κρυώσει το μείγμα
Ετοιμάστε 3 ξεχωριστά μπωλάκια με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά
Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι, δεν χρειάζεται πολλή ώρα γιατί όλα είναι ήδη μαγειρεμένα μέσα, αρκεί να πάρουν χρυσό χρώμα.
πηγη justonecookbook.com