ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, μια “παέγια” της Πορτογαλίας
(μεταφρασμένη από μένα με πολλή αγάπη!)
Υλικά
400 γρ κατεψυγμένη ή φρέσκια πεσκανδρίτσα κομμένο σε κύβους
8-10 μη αποφλοιωμένες γαρίδες
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι ρύζι (μπορείτε να βάλετε ανάμεικτο σούπας+κίτρινο)
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 φλιτζάνια νερό
1 κύβο ζωμό ψαριού
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις βασιλικές γαρίδες και βάζουμε τα κεφάλια σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τον κύβο ζωμό ψαριού και 3 φλιτζάνια νερό και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά. Τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, το ψάρι και το ρύζι. Καρυκεύουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι.
Σουρώνουμε το υγρό του ζωμού ψαριού και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Θέλετε αρκετό υγρό όταν θα είναι έτοιμο. Αν στεγνώσει, μη διστάσετε να προσθέσετε λίγο νερό.
5 λεπτά πριν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε αμέσως.
πηγη thegirllovestoeat.com