Από την καλή μας φίλη Μάρθα Σπηλιοπούλου
Πετιμέζι έκανα τώρα που είναι η εποχή του και τηγανιτές με πετιμέζι.
Εβαλα μούστο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, έβαλα σε ένα πανάκι από μπομπονιέρα στάχτη καθαρή το έδεσα και το έριξα μέσα στην κατσαρόλα με αυτό τον τρόπο κόβουμε το μούστο.
Αυτό βγάζει αφρό. Ξαφρίζουμε συνέχεια και όταν καθαρίσει τελείως ο αφρός το αφήνουμε και βράζει αρκετές ώρες.
Έβαλα και ένα κλαράκι αρμπαρόριζα για άρωμα έβρασε αρκετές ώρες και συμπυκνώθηκε σαν μέλι
Εκτός από μουστοκούλουρα και πολλά άλλα εδέσματα μουσταλευριά και τηγανίτες μπορούμε να κάνουμε και μπαλσάμικο με πετιμέζι και λίγο ξύδι είναι και φάρμακο για το βήχα!!!