Από την καλή μας φίλη Ελένη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Καλημέρα ..ελάτε να κεράσω καφέ … και Γαλακτομπούρεκο φτιαγμένο με
φρέσκο κατσικίσιο γάλα 1 1/2 λιτρο ( και επειδή δε βάζω αυγά δε μυριζει καθόλου),
1φλυτζ.τσ. σιμιγδαλι ψιλό,
1/2 φλυτζ.τσαγ.ζαχαρη,
ξύσμα ενός λεμονιού,
μια κουταλιά της σούπας βούτυρο…
Ένα πακέτο φύλλα βηρυτου.. (τα πολύ πολύ ψιλά για γλυκά)
Βούτυρο γάλακτος… λιωμένο για τα φύλλα ..
Ένα πακέτο φύλλα βηρυτου.. (τα πολύ πολύ ψιλά για γλυκά)
Βούτυρο γάλακτος… λιωμένο για τα φύλλα ..
Για το σιρόπι
3 φλυτζ.τσαγ.ζαχαρη,1 1/2 νερό,ένα ξύλο κανέλας, φλούδα από 1λεμονι,το χυμό 1/2 λεμονιού.. βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10λεπτά.
3 φλυτζ.τσαγ.ζαχαρη,1 1/2 νερό,ένα ξύλο κανέλας, φλούδα από 1λεμονι,το χυμό 1/2 λεμονιού.. βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10λεπτά.
Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και μια κουταλιά σούπας βούτυρο,βάζουμε μέσα το σιμιγδάλι και αποσύρουμε μόλις είναι έτοιμη η κρέμα..
Βουτυρωνουμε το ταψί και ένα ένα τα μισά φύλλα , βάζουμε τη κρεμα και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμενα και αυτά… χαράζουμε σε κομμάτια και περιχυνουμε το υπόλοιπο βούτυρο , ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170° σε αέρα..
Όταν ψηθεί όπως είναι ζεστό περιχυνουμε το σιρόπι κρύο…
Καλή επιτυχία…