Μια ακόμα συνταγή από τον δάσκαλό μου σεφ!
Η αυθεντική “πιπερονάτη”!
Θα χρειαστούμε
Πιπεριές πράσινες ή κόκκινες ή και τις δύο
Ντομάτες
τυρί φέτα
βούτυρο φρέσκο
***προαιρετικά προσθέτουμε λίγες μελιτζάνες και ζωμό κρέατος.
Ψήνουμε ή τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές και
Τις ντομάτες τις κόβουμε στην μέση, βγάζουμε τον σπόρο και τις περνάμε ελαφρά να σωταριστούν (ή τις ψήνουμε μαζί με τις πιπεριές)
Τις πιπεριές τις βγάζουμε από τον φούρνο ,ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια στρώση πιπεριές.
Από πάνω τις ντομάτες
Από πάνω την φέτα θρυμματισμένη.
Μέχρι εδώ είναι η αυθεντική πιπερονάτη
Μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένο τυρί ή και ζωμό κρέατος και λίγα κομμάτια μελιτζάνας.
φωτο ενδεικτική από fthis.gr