Κακαβιά Σκιάθου!
Υλικά
500 γραμμ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 4
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κιλά ψάρια (διαφόρων ειδών, για βραστά), καθαρισμένα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
χυμός από 2 λεμόνια
**προαιρετικά κόβετε λίγο καρότο
500 γραμμ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 4
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κιλά ψάρια (διαφόρων ειδών, για βραστά), καθαρισμένα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
χυμός από 2 λεμόνια
**προαιρετικά κόβετε λίγο καρότο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά.
Εκτέλεση
Στρώνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας και από πάνω βάζουμε τα ψάρια φροντίζοντας να είναι κάτω τα μεγαλύτερα και από πάνω τα μικρότερα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάζει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά και μόλις μαλακώσουν τα ψάρια προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρις ότου πήξει το ζουμί. Σερβίρουμε πολύ προσεκτικά, για να μη διαλυθούν τα ψάρια.
φωτο ενδεικτική από Funky cook