Μια συνταγή μου δημοσιευμένη στην ομάδα ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, από τον Αύγουστο του 2016.
Η πιπερόπιτα έτοιμη, με tip για δύσκολες πεθερές!
Υλικά
10 πιπεριές κέρατα ή 8 για γεμιστά
200 γρ φετα
200 τυρί κίτρινο (κασέρι ή άλλο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 αυγά
φύλλο για πίτα, χειροποίητο
λάδι
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε και λίγο νερό και αφήνουμε για 30′ να βράσουν καλά για να μην μας κάτσουν στο στομάχι αν έχουμε ευαισθησία.
Κρυώνει η γέμιση και προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά.
Μετά σε λαδωμένο ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο κάτω, την γέμιση και το άλλο φύλλο (το μεγαλύτερο) για να κάνουμε σχέδια και ωραίο κόθρο.
Χαράζουμε την πίτα, ραντίζουμε με νερό και λάδι και ψήνουμε στους 200 για 50′
και ένα tip για δύσκολες πεθερές!
Αντί για νερό, αν έχετε, βάλτε κοτόζουμο! Δεν θα ξέρει η πεθερά που βάλατε κρέας! Καλή επιτυχία!