Από την καλή μας φίλη Jo Chroni
Πιροσκί με διάφορα τυριά
Υλικά:
1 μεγάλο μπρίκι χλιαρό νερό
1/2 φλυτζανακι ξύδι
1 φλυτζανακι λάδι
1 ξερή μαγιά
1 κ.σ αλάτι (κοφτή)
1 μπέικιν
Περίπου 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση:
Τυρί φέτα
Τριμμένο γκούντα
Τυρί Φιλαδέλφεια ή La Vache qui rit (προαιρετικά)
Λίγο μαύρο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υγρά,στη συνέχεια τη μαγιά, ανακατεύουμε κ τέλος σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν! Ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το νερό που θα βάλετε! Ζυμώνουμε έως ότου έχουμε ένα ωραίο ζυμάρι! (Ούτε σφιχτό ούτε απαλό)
Σκεπάζουμε με μεμβράνη κ αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί. Κόβουμε σε μπαλάκια μεσαίου μεγέθους κ γεμίζουμε με το μείγμα τυριών! (Ή αλλαντικών ή πατάτας ή ότι άλλο θέλετε!! Τα έχω κάνει με γέμιση τυρί φέτα κ ψημενη πιπεριά Φλωρίνης!!! Απίθανα!!!)
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδισουν κ από τις 2 πλευρές!!! 😋😋😋
(Βγαίνουν περίπου 25 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος!!)
Καλή επιτυχία κ καλή όρεξη!!!