Από τον καλό μας φίλο Γιώργο Χαιρόπουλο
Ρολακια μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης και σταφίδες.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα για σιροπιαστά
400 γρ φιστίκι
200 γρ σταφίδα
180 γρ ζάχαρη
3 κ.Σ. φρυγανιά τριμμένη
2,5 κγ κανέλα
0.5 κ.γ γαρύφαλλο
225 γρ. Βούτυρο
Για το σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 κ.γ. λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι να κρυώσει.
Τρίβουμε τα φιστίκια και τα βάζουμε με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνουμε ένα φύλλο, το πασπαλίζουμε με το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει πρώτα και Ρίχνουμε από πάνω τα υλικά.
Κάθε φύλο περίπου μισή κούπα του τσαγιού.
Αυτό το κάνουμε με 4 φύλλα.
Στο τέλος τυλίγουμε προσεκτικά και τα κόβουμε στους 4 πόντους.
Στο τέλος τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 Για 30 έως 40 λεπτά.
Το βγάζουμε Ρίχνουμε το σιρόπι και έτοιμο το γλυκό μας.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μη μας ξεραθεί.
1 πακέτο φύλλα για σιροπιαστά
400 γρ φιστίκι
200 γρ σταφίδα
180 γρ ζάχαρη
3 κ.Σ. φρυγανιά τριμμένη
2,5 κγ κανέλα
0.5 κ.γ γαρύφαλλο
225 γρ. Βούτυρο
Για το σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 κ.γ. λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι να κρυώσει.
Τρίβουμε τα φιστίκια και τα βάζουμε με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνουμε ένα φύλλο, το πασπαλίζουμε με το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει πρώτα και Ρίχνουμε από πάνω τα υλικά.
Κάθε φύλο περίπου μισή κούπα του τσαγιού.
Αυτό το κάνουμε με 4 φύλλα.
Στο τέλος τυλίγουμε προσεκτικά και τα κόβουμε στους 4 πόντους.
Στο τέλος τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 Για 30 έως 40 λεπτά.
Το βγάζουμε Ρίχνουμε το σιρόπι και έτοιμο το γλυκό μας.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μη μας ξεραθεί.