Πιτούλες γεμιστές με τυρί, με συστατικό έκπληξη για την ζύμη! (για τηγάνι, με σπιτικό φύλλο)
Πίτες γεμιστές με τυρί
Υλικά
5 φλιτζάνι αλεύρι γοχ, μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο ή λιγότερο.
1 φλιτζάνι κεφίρ
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
50 ml φυτικό λάδι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
200g τυρί φέτα τριμμένο
200g ανθότυρο
100gr λάδι
5, 6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κεφίρ,ζεστό νερό, αυγό, λάδι, αλάτι, ζάχαρη , μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σιγά σιγά έως ότου πάρουμε μία απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη 1 ωρα να διπλασιαστεί.
Βγάζουμε την ζύμη στο πάγκο της κάνουμε κάνα δυο διπλώματα και μετά χωρίζουμε την ζύμη σε 10-11 κομμάτια.
Σε μπολ ρίχνουμε το τυρί φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα φύλλο περίπου 30 εκ βάζουμε 3 κουταλιές γέμιση . Διπλώνουμε όπως βλέπουμε στην φωτό
Βγάζουμε την ζύμη στο πάγκο της κάνουμε κάνα δυο διπλώματα και μετά χωρίζουμε την ζύμη σε 10-11 κομμάτια.
Σε μπολ ρίχνουμε το τυρί φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα φύλλο περίπου 30 εκ βάζουμε 3 κουταλιές γέμιση . Διπλώνουμε όπως βλέπουμε στην φωτό
Λαδώνουμε ανοίγουμε τις πίτες με τα δάχτυλα και τις βάζουμε
στο τηγάνι με λάδι και τηγανίζουμε από τις δυο πλευρές.
πηγη xrysoskoufaki.gr