Κέικ σαν αυγόφετα! (French toast)
(καλό θα ήταν να είναι μπαγιάτικο το κεικ)
450-500 γρ κέικ σε φέτες (1,5 εκ)
2 αυγά χτυπημένα
¾ φλιτζάνι γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (αν έχετε)
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μια τσιμπιά αλάτι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
ζάχαρη άχνη
2 αυγά χτυπημένα
¾ φλιτζάνι γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (αν έχετε)
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μια τσιμπιά αλάτι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βυθίστε κάθε φέτα κέικ στο μείγμα αυγών φροντίζοντας να καλύψετε όλες τις πλευρές και να απομακρύνετε την περίσσεια. Τοποθετήστε στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε κάθε πλευρά για 1-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Γαρνίρετε με σιρόπι, φρούτα και / ή ζάχαρη άχνη.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βυθίστε κάθε φέτα κέικ στο μείγμα αυγών φροντίζοντας να καλύψετε όλες τις πλευρές και να απομακρύνετε την περίσσεια. Τοποθετήστε στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε κάθε πλευρά για 1-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Γαρνίρετε με σιρόπι, φρούτα και / ή ζάχαρη άχνη.
πηγη lilluna.com