Θα σας δώσω και μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα Λαμίας που έχω από ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές.
Να την κάνετε οπωσδήποτε!
Την έχω κάνει πολλές φορές και είναι από τις κορυφαίες μου!
Γίνεται βελούδινη, αφράτη, υπέροχη. (η φωτογραφία είναι ενδεικτική, δυστυχώς δεν την έχω κρατήσει όταν την έκανα)
8 φύλλα μπακλαβά
250γρ. κασέρι
250γρ. φέτα
250γρ. γραβιέρα
400γρ. γάλα
200γρ. βούτυρο
4 αυγά
Να την κάνετε οπωσδήποτε!
Την έχω κάνει πολλές φορές και είναι από τις κορυφαίες μου!
Γίνεται βελούδινη, αφράτη, υπέροχη. (η φωτογραφία είναι ενδεικτική, δυστυχώς δεν την έχω κρατήσει όταν την έκανα)
8 φύλλα μπακλαβά
250γρ. κασέρι
250γρ. φέτα
250γρ. γραβιέρα
400γρ. γάλα
200γρ. βούτυρο
4 αυγά
Αλείφουμε το ταψί (δείτε να είναι λίγο μικρότερο από τα φύλλα) με λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε 4 φύλλα στον πάτω, αλλά 1-1 βουτυρωμένα.
Κόβουμε όλα τα τυριά σε ψιλά κομμάτια.
Τα απλώνουμε πάνω από το 4ο φύλλο που στρώσαμε.
Βάζουμε μετά τα άλλα 4 φύλλα πάλι βουτυρωμένα 1-1.
Χτυπάμε τα αυγά, ανακατεύουμε με το γάλα. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και περιχύνουμε με το μίγμα αυγών.
Την ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο (τα 200γρ θα υπολογίσετε να σας φτάσουν για όλη την πίτα).
Αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες!
Μετά ψήνουμε στους 180 , αντιστάσεις, για 1/2 ώρα με 40′.