Θα δοκιμάσουμε στον νομό Φθιώτιδας πολλές πίτες, μια είναι και η πίτα “Μαμαλίγκα”.
Σας δίνουμε συνταγή!
Για ταψί 32 εκατοστών.400 γραμ. Κολοκυθάκια
400 γραμ Φέτα
400 γραμ Ανθότυρο
400 γραμ. Φαρινάπ
1 κούπα ελαιόλαδο
Βούτυρο για το ταψί
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους αφού πρώτα τα αλατίσουμε.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος μαζί με τα τυριά, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι ένας σχετικά σφικτός χυλός. Βουτυρώνουμε το ταψί πριν αδειάσουμε το μείγμα.
Σας δίνουμε συνταγή!
Για ταψί 32 εκατοστών.400 γραμ. Κολοκυθάκια
400 γραμ Φέτα
400 γραμ Ανθότυρο
400 γραμ. Φαρινάπ
1 κούπα ελαιόλαδο
Βούτυρο για το ταψί
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους αφού πρώτα τα αλατίσουμε.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος μαζί με τα τυριά, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι ένας σχετικά σφικτός χυλός. Βουτυρώνουμε το ταψί πριν αδειάσουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180°C για 50 – 60 λεπτά.
Αν διαθέτετε ξυλόφουρνο η πίτα παίρνει μια έξτρα νοστιμιά. Εκεί οι χρόνοι ψησίματος είναι ανάλογοι της φωτιάς που έχουμε.
Καλή σας όρεξη!
(Η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από την 94χρονη γιαγιά συνεργάτη του mediafree.gr η οποία μένει σε χωριό του νομού Φθιώτιδας ανάμεσα στη Λαμία και το Καρπενήσι.) φωτο My Kitchen Diary
