Απίστευτη αλμυρή πίτα με λαχανικά και τυριά!
2-3 κολοκυθάκια
1 μικρή μελιτζάνα
2 φλιτζάνια τυρί Ρικότα
250 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές παρμεζάνα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι αποξηραμένης ρίγανης
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτα (σαν αυτή που θα κάνατε για μακαρονια)
Σκεύος 28-30 εκ, βαθύ
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή ή ένα μαντολίνο, κόψτε την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια σε κορδέλες ίσου πάχους. Πρέπει να είναι αρκετά λεπτές ώστε να είναι εύκαμπτες, αλλά όχι πολύ λεπτές ώστε να πέσουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Σε ένα μπολ,ανακατέψτε τη ρίκοτα, 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, αυγό, βασιλικό και ρίγανη.
Ρίξτε τη σάλτσα στον πάτο του σκεύους και πασπαλίστε με το υπόλοιπο κομμένο τυρί μοτσαρέλα
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα του μείγματος τυριών στις λεπτές φέτες λαχανικών και τυλίξτε.
Τοποθετήστε τα ρολά, μέχρι να γεμίσει το σκεύος. Πασπαλίστε με 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.
Ψήνετε, στους 200 βαθμους, αλλά σκεπασμένο το σκεύος με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το πάχος των λαχανικών), ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 200 έως ότου το τυρί κάνει φυσαλίδες και πάρει χρώμα, περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.