Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Το λες και comfort food.
Απίθανη πίτσα καρμπονάρα.
Για το ζυμάρι, για το μεγάλο στρογγυλό ταψί, περίπου μισό κιλό αλεύρι, μισό φακελάκι μαγιά ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη (να σταθεί για να ενεργοποιηθεί μέχρι να βγάλει φουσκάλες) , αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο ξύδι, μισό ποτήρι χλιαρό νερό.
Αυτή τη φορά το άφησα να σταθεί για 1 ώρα κι έγινε ακόμα πιο αφράτο.
Ζέστανα 330ml κρέμα γάλακτος και έριξα σιγά σιγά 1 χτυπημένο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, αλατοπίπερο, λίγη γραβιέρα , ελάχιστη ρίγανη και σιγοεβρασα για 5 λεπτά.
Άφησα να κρυώσει λίγο κι άπλωσα στο ζυμάρι.
Απο πανω φρέσκα μανιταρακια φετουλες και καπνιστό μπέικον. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 20 λεπτά.
Δεν λαδωσα το ταψί. Με αντικολλητικο χαρτι.