Από την καλή μας φίλη Λίζα Γαβριηλίδου
Πριν αρχίσει η νηστεία είπα να το δοκιμάσουμε….
Πάβλοβα λεμονιού
Μαρέγκα
6 ασπράδια αυγών
375 γρ. (Casted Sugar) δηλ. 375 γρ.ζάχαρης τα χτυπάμε για λίγο στο blender.
2,5 κουταλιές του γλυκού νισεστέ.
Ξύσμα ενός λεμονιού
Δύο κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 6 ασπράδια όταν πήξουν ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη,χωρίς να σταματήσει το χτύπημα. Τα υπόλοιπα υλικά ( νισεστέ,χυμό και ξύσμα λεμονιού )
τα προσθέτουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνοστους 180°C και όταν τελειώσει η προθέρμανση ,βάζουμε το μίγμα μας σε λαδόκολλα στο ταψί,αμέσως κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 130⁰C για μια ώρα.Μετα την ώρα κλείνουμε εντελώς το φούρνο και το αφήνουμε για δύο ώρες.
Γέμιση
2 αυγά συν 2 κρόκο αυγού.
150γρ. Ζάχαρη (Casted Sugar)
100 γρ. βούτυρο,μαλακό (εκτός ψυγείου).
2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία.Κατόπιν βάζουμε το βούτυρο το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε όλο το μίγμα μέχρι να πήξει, κατόπιν το βγάζουμε το μίγμα και το βάζουμε σε σκεύος να κρυώσει μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ 300ml κρέμα γάλακτος προκειμένου να έχουμε σαντιγί.
Αλείφουμε επάνω στην μαρέγκα,πρώτα την κρέμα λεμονιού,κατόπιν την σαντιγί και τέλος ρίχνουμε επάνω καβουρδισμένα αμύγδαλα.