Υλικά
200γρ νερό χλιαρό
1,5 κ.γλ. ζάχαρη
0,5 κ.γλ. αλάτι
1,5 κ.γλ. μαγιά ξερή
300 γρ. αλεύρι δυνατό ή το ειδικό 00
2 κ.σ. σπορέλαιο
Τι κάνουμε
Σε ένα μπωλ βάζω το νερό και πασπαλίζω την μαγιά και την ζάχαρη
Ανακατεύω ελαφρά και αφήνω με σκεπασμένο το μπωλ είτε με πετσέτα είτε με μεμβράνη σε ζεστό μέρος για 10′
Μετά βάζω το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο, επίσης το σπορέλαιο
Κάνω μαλακή ζύμη που ίσα ίσα να μην κολλάει.
Αλείφω ένα μπωλ με πολύ λίγο σπορέλαιο , όπως και την επιφάνεια της ζύμης, σκεπάζω με πετσέτα για 40′
Ανάβω τον φούρνο στους 200 βαθμούς (να φτάσει στους 200 πριν βάλω μέσα την πίτσα)
Βγάζω το ζυμάρι και το χωρίζω στα 2.
Μετά πάνω σε λαδοκολλα απλώνω το μισό ζυμάρι και βάζω τα υλικά που θέλω
πηγη dailysoccerdigest.com
Ψήνω στους 200 για 15′, αντιστάσεις.