Μια συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου που έχει δοκιμάσει η καλή μας φίλη Ελεάννα Α. Πορετσάνου
Για τη ζύμη
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. χλιαρό γάλα
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. ξίδι
1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
Για τη σάλτσα
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό
Για τη γέμιση
ζαμπόν ή γαλοπούλα
γκούντα
μοτσαρέλα μπαστούνι
πιπεριά πράσινη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη ζύμη για πίτσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
Ετοιμάζουμε την εύκολη σάλτσα για την πίτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Με ένα πιρούνι πατάμε τα ντοματάκια να λιώσουν και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15΄ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλωνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες η τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.