από την καλή μας φίλη Jenny Jenny Thoulis
“Λοιπον θελω να σας πω πως τα ετρωγα χρονια με εχουν συνοδεψει σε σημαντικες στιγμες στην ζωη μου,(αρραβωνας γαμος βαφτισεις, παντα καπου γυρω μου ηταν) ειναι πεντανοστιμα και γλυκα, αλλα τα φτιαχνω μονη μου πρωτη φορα!!!! Και πετυχαν!!! ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΩΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!!! Γλυκα τραγανα απεξω και αφρατα μεσα!!! Με λιγα λογια!!! Τελεια!!!
Ανακατευουμε σαν,μια κρεμα να πω τα αυγα τη ζαχαρη το γιαoυρτι, το γαλα, τη βανιλια, και το βιταμ ελαφρως λιωμενο μαζι , κοσκινιζουμε το αλευρι στην αρχη 1 κιλο και βαζουμε τα υπολοιπα στερεα υλικα σοδα αμμωνια κτλ
Kανουμε λακουβιτσα και και ριχνουμε τη κρεμα να πω με τa αυγα δηλαδη τα υγρα μεσα και αρχιζουμε να ζυμωνουμε σιγα σιγα και κανουμε ζυμαρι μεχρι να ξεκολλαει απο τα χερια.
Tο τυλιγουμε σε μεβρανη και περιμένετε 1 ωρα.
Κόβετε σε τετράγωνα, κάνετε μια τρύπα και περνάτε την μια άκρη μέσα από την τρύπα ώστε να κάνετε το σχέδιο “σαν αυτί” που σημαίνει “ωτία”
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι στην αρχή, μετά χαμηλώνετε λίγο την φωτιά γιατί αρπάζουν εύκολα. Μόλις φουσκώσουν και πάρουν χρώμα ξανθό, τα βγάζετε.
Tα υπολοιπα θα τα δειτε σε φωτο !!! Καλη επιτυχια σε οποιον τα κανει γινονται πολλα καντε αν θελετε τη μιση συνταγη!!
** στην συνταγή, όπου “κουταλιά” είναι της σούπας!