Υλικά:
150 γραμμάρια αλεύρι
6 αυγά
500 ml γάλα
70 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη
Διαδικασία:
1. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
2. Ανακατεύουμε πρώτα τα ξηρά υλικά και ύστερα προσθέτουμε τα υγρά και τα χτυπάμε στο μίξερ.
3. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας από το μίγμα και όταν αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, είτε το γυρίζουμε από την άλλη για να ψηθεί, όπως ένα κλασικό pancake, ή το κομματιάζουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε να ψηθεί σε κομματάκια, όπως τα αβγά στραπατσάδα.
5. Σερβίρουμε παραδοσιακά με μαρμελάδα μήλο ή δαμάσκηνο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.