Βράδυ-ταινία ποπ κορν!
Είναι καλή τροφή το ποπ κορν; ναι αν τα φτιάξτε στο σπίτι!
“Σύμφωνα με την Καναδή διατροφολόγο Abby Langer, το σκέτο ποπκόρν είναι ολόκληροι σπόροι καλαμποκιού, που απλώς έχουν σκάσει.
«Ενώ κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πρόχειρο φαγητό, δεν είναι. Δεν έχει μόνο πολλές φυτικές ίνες, αλλά όταν φτιάχνεται με λίγα λιπαρά, έχει και χαμηλή θερμιδική αξία. Επίσης, λόγω του όγκου του, μπορεί να σας χορτάσει» σημειώνει.”
Ακόμη και αν φάτε λοιπόν τρία φλιτζάνια ποπκόρν, θα πάρετε κάτω από 100 θερμίδες και δεν θα ξεπεράσετε τα «επιτρεπόμενα» όρια υδατανθράκων, νατρίου και λιπαρών.
Πρέπει ωστόσο να ξέρετε ότι οι αριθμοί αυτοί μεταβάλλονται αμέσως, αν προσθέσετε βούτυρο, τυρί, καραμέλα ή άλλα συστατικά.
Είναι καλύτερα να το αποφύγετε από έτοιμες συσκευασίες και αυτά που μπαίνουν σε φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με τη Langer. Κάποιες μάρκες έχουν πολλά τρανς ή κορεσμένα λιπαρά.
Παραμονεύει επίσης ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στους πνεύμονες, λόγω του αρωματισμένου βουτύρου, που υπάρχει σε κάποια από αυτά. Το βούτυρο αυτό περιέχει διακετύλιο, μια πολύ τοξική χημική ουσία, που προκαλεί βλάβες στους πνεύμονες των εργαζομένων στα εργοστάσια, όπου παράγεται αυτό το είδος του ποπκόρν.
Αν θέλετε λοιπόν να καταναλώνετε ποπκόρν με ασφάλεια και να ξέρετε τις θερμίδες που παίρνετε, φτιάξτε τα δικά σας χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.
Συμπέρασμα: Το ποπκόρν είναι ένα υγιεινό σνακ, αρκεί να το τρώτε στην απλή μορφή του.
πηγη onmed.gr