Πώς δένουμε κρέας με σπάγγο
1ος τρόπος
Με πολλούς κόμπους
Τοποθετήστε το ψητό σας με τη “ραφή” προς τα κάτω και περάστε από κάτω του το σκοινί σας, στη μέση του ψητού.
- Κάντε έναν κόμπο με το σκοινί και μετά κόψτε το με το ψαλίδι. Περάστε ξανά το σκοινί κάτω από το ψητό και κάντε ένα καινούριο κόμπο περίπου 4 εκ. πιο εκεί. Συνεχίστε μέχρι να δέσετε όλο το ψητό.
2ος τρόπος
- χωρίς να κόψουμε το σκοινί
Ξεκινήστε τοποθετώντας το ψητό με τον ίδιο τρόπο. Περάστε το σκοινί από κάτω από το ψητό και κάντε τον πρώτο κόμπο περίπου 4 εκ. από την άκρη του. Μετά περάστε το σκοινί γύρω από το χέρι σας, να κάνει μια θηλιά (σιγουρευτείτε πως η άκρη του σκοινιού περνάει από το κάτω μέρος της θηλιάς). Περάστε το ψητό μέσα από τη θηλιά.και τοποθετήστε το περίπου 4 εκ. από τον προηγούμενο κόμπο.
- Σφίξτε το σκοινί (όχι όμως τόσο ώστε να μπαίνει βαθιά στο κρέας) και συνεχίστε την ίδια διαδικασία. Προσέξτε το σκοινί σας να είναι σε μια ευθεία γραμμή.
- Όταν τελειώσετε από μπροστά, γυρίστε το κρέας από την άλλη πλευρά. Περάστε το σκοινί κάτω από το πρώτο σκοινί και μετά ξαναπεράστε το κάτω από το ίδιο πρώτο σκοινί. Συνεχίστε έτσι και με τα υπόλοιπα.
- Μόλις τελειώσετε, δέστε ένα κόμπο το σκοινί σας και είναι έτοιμο το ψητό σας για το φούρνο!
πηγή-φωτο cookpad.com