Πουρές πατάτας!
Θα σας πω και πώς τον κρατάνε φρέσκο στα καλά εστιατόρια, για να μην νομίζετε ότι τρέχει ο σεφ τελευταία στιγμή να βράσει πατάτες για εσάς!😁😂😍
Πατάτες κομμένες συμμετρικά και βρασμένες.
Επαγγελματικά τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ (για σπιτική χρήση τον πατάμε με πρες πουρέ ή πηρούνι)
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και βούτυρο ένα κομμάτι ανάλογα την ποσότητα.. Προσθέτουμε γάλα ζεστό έως ότου γίνει αφράτος.
Και τώρα δείτε πώς τον διατηρούμε φρέσκο!
Βράζουμε το μίγμα για 5-8′ (θέλει να είναι υγρό το μίγμα σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή προσθέτουμε γάλα ζεστό ή νερό ζεστό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ισιώνουμε την επιφάνεια πολύ καλά και σκεπάζουμε με γάλα βρασμένο. Αυτό το φυλάττουμε σε ένα μπεν μαρί και λίγο πριν σερβίρουμε το ανακατεύουμε να έρθει σε ρευστή μορφή!
Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα βάζουμε τον πουρέ σε κορνέ και κάνουμε σχέδια.
Μπορούμε αντί για μπεσαμέλ να κάνουμε τελευταία στρώση με πουρέ από κορνέ, σε ένα παστίτσιο ή σε έναν μουσακά ή σε κοκκινιστό φούρνου
φωτο eirinika.gr