Από το υλικό που έχω, από την σχολή chef
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Τι είναι γενικά η μπεσαμέλ; είναι μια σάλτσα που γίνεται με άσπρο ρου.
Bechamelle για παστίτσιο, μουσακά, για τυρόπιτα (γέμιση)
Βούτυρο 90-100γρ
Αλεύρι 120-130γρ
Γάλα 1 λίτρο
Αν την κάνουμε για παπουτσάκια, βάζουμε 150γρ αλεύρι στις πιο πάνω αναλογίες
Αν την κάνουμε για γέμιση σε τυρόπιτα βάζουμε 170-180γρ αλεύρι στις πιο πάνω αναλογίες.
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο (όχι να κάψει), προσθέτουμε το αλεύρι (όχι να σκουρύνει) και μετά ρίχνουμε το γάλα. Χτυπάμε πολύ δυνατά με σύρμα και αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να δέσει ωραία.
Αν φοβάστε το κρύο γάλα, μπορείτε να το ζεστάνετε και να το ρίξετε ζεστό. Το δυνατό χτύπημα με σύρμα ισχύει και σ’αυτή την περίπτωση.
Καλή επιτυχία!!
φωτο από mccain.gr