Σήμερα θα ασχοληθούμε με την ζύμη του ψωμιού και πώς θα την διορθώσουμε!
1. Αν η ζύμη είναι σκληρή και θριμματίζεται, χρειάζεται νερό που θα προσθέσετε σιγά σιγά. Θα ζυμώσετε χαλαρά.
Επίσης μπορεί το αλεύρι να έχει πολλή πρωτεΐνη, κάτι που επίσης είναι ακατάλληλο.
Στο εμπόριο υπάρχουν συσκευασίες ειδικές για ψωμί, ώστε να αποφύγετε τα λάθη.
2. Αν η ζύμη σκίζεται, ή έχει πολλή μαγιά ή φούσκωσε παραπάνω από ότι έπρεπε. Θα βάλετε το ζυμάρι στο ψυγείο ή θα προσθέσετε λίγο νερό και πλάστε μια πιο πλατιά φραντζόλα.
3. Πολύ μαλακή και ζύμη που κολλάει. Ή έχει πολύ νερό, ή δεν έχει αρκετό αλάτι. Θα την ζυμώσετε πολύ καλά, με μικρές κινήσεις και γρήγορες για πιο πολύ χρόνο. Δεν θα περιμένετε να φουσκώσει πολλή ώρα μέχρι να το ψήσετε στον φούρνο, θα το αφήσετε 10′ και θα ψήσετε αμέσως.
φωτο: e-fresh.gr
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Νοε 2023
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019