Σήμερα θα ασχοληθούμε με την ζύμη του ψωμιού και πώς θα την διορθώσουμε!
1. Αν η ζύμη είναι σκληρή και θριμματίζεται, χρειάζεται νερό που θα προσθέσετε σιγά σιγά. Θα ζυμώσετε χαλαρά.
Επίσης μπορεί το αλεύρι να έχει πολλή πρωτεΐνη, κάτι που επίσης είναι ακατάλληλο.
Στο εμπόριο υπάρχουν συσκευασίες ειδικές για ψωμί, ώστε να αποφύγετε τα λάθη.
2. Αν η ζύμη σκίζεται, ή έχει πολλή μαγιά ή φούσκωσε παραπάνω από ότι έπρεπε. Θα βάλετε το ζυμάρι στο ψυγείο ή θα προσθέσετε λίγο νερό και πλάστε μια πιο πλατιά φραντζόλα.
3. Πολύ μαλακή και ζύμη που κολλάει. Ή έχει πολύ νερό, ή δεν έχει αρκετό αλάτι. Θα την ζυμώσετε πολύ καλά, με μικρές κινήσεις και γρήγορες για πιο πολύ χρόνο. Δεν θα περιμένετε να φουσκώσει πολλή ώρα μέχρι να το ψήσετε στον φούρνο, θα το αφήσετε 10′ και θα ψήσετε αμέσως.
φωτο: e-fresh.gr
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Παναγιώτης στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Demy Nika στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- Λαμπρινή Τρουμπούκη στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- aA στο Κουνέλι τσιγαριαστό (σπεσιαλιτέ Κρήτης)
Ιστορικό
- Μάιος 2024
- Νοέμβριος 2023
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μάρτιος 2023
- Φεβρουάριος 2023
- Ιανουάριος 2023
- Νοέμβριος 2022
- Οκτώβριος 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αύγουστος 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάιος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μάρτιος 2022
- Φεβρουάριος 2022
- Ιανουάριος 2022
- Νοέμβριος 2021
- Οκτώβριος 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αύγουστος 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάιος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019