Σήμερα θα σας δείξω πώς κάνουμε “μπόμπα” για πάρτυ αλλά χειροποίητη!
Στην φωτογραφία βλέπετε την χάρτινη φόρμα μέσα στην οποία ψήνεται η μπόμπα για να βγει ομοιόμορφη καθ’ ύψος!
Μπόμπα με ζύμη μπριός για σπιτικά club sandwich!
Φα-ντα-στι-κή!
Για πάρτυ, μπουφέ, ακόμα και για απλό ψωμί που λίγο γλυκίζει!
Αγόρασα χάρτινες ειδικές φόρμες για πανετόνε ή μπόμπες και ιδού!
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι δυνατό (για φουσκώματα)
4 κρόκοι
17 γρ. ξερή μαγιά
10 γρ. αλάτι
50 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. ζάχαρη
250 γρ. χλιαρό νερό (30-35 βαθμούς)
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά στο μίξερ, με τον γάντζο και αφήνω να γίνει μια ζύμη.
Βγάζω και λίγο ζυμώνω με το χέρι, αν χρειάζεται βάζω ελάχιστο αλεύρι.
Αφήνω σε μπωλ σκεπασμένο με πετσέτα για 1 ώρα.
Ψήνω στους 200, αντιστάσεις για 25-30′.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε οριζόντια και σταυρωτά για να κάνουμε club sandwich!
**ΠΡΟΣΟΧΗ! τα υλικά είναι για 1/2 δόση. Χώρισα τη ζύμη σε 2 φόρμες γιατί φοβήθηκα μην ξεχειλίσει από την φόρμα. Τελικά χωράει σε μια και γίνεται καλύτερη.
Σας δείχνω τι μέγεθος έχει (15Χ11), πήρα και μικρότερες.
Η μια φωτό με ολοκληρωμένη την μπόμπα είναι από το διαδίκτυο cheesecake.gr