Θα σας δείξω σήμερα πώς κάνουμε μια απλή, νόστιμη κρεατόσουπα + κάποιες “εξυπνάδες” της κουζίνας
(με τα βασικά υλικά, τώρα εσείς αν θέλετε να βάλετε κουσκουσάκι ή τραχανά κλπ αντί για ρύζι ή αν βάλετε κόκκους πιπέρι ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας είναι ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ και ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΩΝ!)
-
- Τα βασικά υλικά είναι το κρέας (θα πάρετε “χτένι”, πατάτα, καρότο, σέλινο και λίγα φύλλα και την ρίζα, κρεμμύδι ξερό, δάφνη, ρύζι, λάδι, αλάτι, πιπέρι
- μπορείτε να αγοράσετε και κόκκαλο για να δώσει περισσότερη νοστιμιά
- το αυγολέμονο είναι προαιρετικό, εγώ δεν κάνω για την κρεατόσουπα γιατί με τον τρόπο μου την χυλώνω
- το κρέας θα το βράσετε για λίγο, να “ξαφρίσει” και μετά θα το θωρακίσετε. Αν δεν προλαβαίνετε, το θωρακίζετε κατ’ευθείαν.
Πάμε να δούμε τα βήματα
- ή θα βράσουμε λίγο το κρέας να ξαφρίσει (με το κουτάλι βγάζουμε τον αφρό και τον πετάμε ή θα ζεστάνουμε πολύ καλά ελάχιστο λάδι στην χύτρα και θα θωρακίσουμε το κρέας. ΠΟΤΕ δεν γυρίζουμε το κρέας με πιρούνι τρυπώντας το αλλά με σπάτουλα.
- κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα καρότα και τις πατάτες αλλά το κρεμμύδι στα 4 ή στα 6 κομμάτια
- Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κρέας
- Ρίχνουμε την δάφνη, το σέλινο και μαϊντανό (αν θέλετε), αλάτι , πιπέρι
- Ρίχνουμε κι άλλο λάδι (για μια σούπα 4 ατόμων, 1/2 φλ.τσ.)
- Ρίχνουμε νερό να σκεπάσει τα υλικά
- αν την κάνουμε σε χύτρα ταχύτητας θέλουμε 1/2 ώρα, αν την κάνουμε σε απλη, 1 ώρα σίγουρα
- εγώ έβαλα το ρύζι που περίσσεψε από χθες (μαγειρεμένο στον φούρνο, οπότε έδωσε κι αυτό νοστιμιά!)
- ρίχνετε λεμόνι, μπούκοβο ή κάνετε αυγολέμονο