Τα ονειρεμένα Cannoli (ενικός Cannolo που σημαίνει σωλήνας) της Σικελίας!
Αυθεντική συνταγή , αν δεν βρείτε ρικότα, θα βάλετε ανθότυρο και επίσης να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αυτό το γλυκό είναι κατάλληλο για έμπνευση! Προμηθευτείτε από το εμπόριο τα ειδικά καλούπια, θα τα έχετε και για άλλες συνταγές
Υλικά για 4 άτομα
Για τα πουράκια
- 300 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα
- ¼ κ.γ. σόδα ή 1 κ.γλ μπείκιν
- 4 κ.γ. βούτυρο
- 4 κ.γ. μαυροδάφνη
- 1 κρόκο αυγού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3-4 κ.σ. νερό
- σπορέλαιο
- κουβερτούρα σε σταγόνες
Για τη γέμιση (μπορείτε να κάνετε άλλη κρέμα της αρεσκείας σας, πχ με σοκολάτα)
- 300 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. μασκαρπόνε
- 150 γρ. άχνη
- ξύσμα από 2 λεμόνια χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε ρικότα, γιαούρτι, μασκαρπόνε, άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βάζουμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και στη συνέχεια την παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα, σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το κρασί, τον κρόκο, ξύσμα λεμονιού, 3-4 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με το κουπάτ σε στρόγγυλο σχήμα.
- Δημιουργούμε ένα πουράκι από αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε επάνω τη ζύμη, ώστε να σχηματιστεί ένας σωλήνας.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν τα κανόλι χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις κρυώσουν, τα γεμίζουμε με την κρέμα και διακοσμούμε με κουβερτούρα σε σταγόνες και κερασάκια.
πηγη newsbeast.gr