Πώς κάνουμε τέλεια ταραμοσαλάτα σπιτική;
ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΑ!
(με λευκό ή κόκκινο ταραμά)
1. Η αναλογία ταραμά-λαδιού θα είναι 150γρ ταραμά, 250γρ λάδι!
2. Θα έχετε υπομονή, το λάδι πρέπει να πέφτει αργά σαν κλωστή όπως στην μαγιονέζα
3. Ψωμί μπαγιάτικο, πολλών ημερών! για 150γρ ταραμά, θέλουμε 400γρ ψωμί χωρίς την κόρα!
4. 1 κρεμμύδι λιωμένο + 2 λεμόνια
5. 80γρ νερό ΨΥΓΕΙΟΥ!
Μουλιάζουμε το ψωμί για 5′ και το στύβουμε πολύ καλά.
Με ένα μίξερ και σε μπωλ βάζουμε με 2 κ.σ. κρύο νερό με τον ταραμά και χτυπάμε να διαλυθεί ο ταραμάς.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, και ελάχιστο λάδι.
Ανοίγουμε και κλείνουμε το μούλτι μέχρι να βάλουμε κουταλάκι κουταλάκι το μισό λάδι!
Μετά βάζουμε το 1/4 του ψωμιού και λίγο από το παγωμένο νερό.
Μετά εναλλάξ λάδι με λεμόνι. Και στην συνέχεια εναλλάξ όλα τα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!
φωτό Kathimerini
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019