Θα σας πω τι ακριβώς κάνω με το υπέροχο ψάρι Μυλοκόπι, που δεν έχει μικρά κόκκαλα (και με όλα τα μεγάλα ψάρια)
-
- το αγοράζω καθαρισμένο αν γίνεται αλλιώς το καθαρίζω εγώ. (τα κατάλοιπα που μου έμειναν από την κουζίνα της μάνας μου!) Συνήθως 1,5 κιλό για 3 άτομα που είμαστε.
- Βάζω σε ταψί λαδόκολλα (για να μην τρίβω μετά)
- Βάζω επάνω το ψάρι
- Όπως είναι καλά ανοιγμένη η κοιλιά του , ρίχνω ελαιόλαδο 3-4 κ.σ. + λίγο αλάτι
- Επίσης ρίχνω θυμάρι ή ρίγανη ανάλογα τα κέφια μου, 1-2 κ.γλ. μέσα και έξω
- Ρίχνω από πάνω λίγο λεμόνι χυμό
- Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο από πάνω και 1 ποτήρι του κρασιού νερό + αλάτι 1 κ.γλ. + λίγο μαϊντανό
- Ψήνω με ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω του, στους 180, αέρα, μέχρι να δω ότι έχει βγάλει 1 -2 “φούσκες” στο δέρμα του.
- Βγάζω την λαδόκολλα να πάρει χρώμα για 5′.
Σημείωση: Ο τρόπος αυτός είναι καλός αν θέλετε να βγει η πέτσα εύκολα (που στα μεγάλα ψάρια είναι δύσκολη να φαγωθεί)
Μετά κόβω το κεφάλι (για να το ευχαριστηθώ αργότερα, αφού τελειώσω με το βασικό ψάρι!)
Βγάζω από την ράχη όλη την σειρά με τα κόκκαλα και ανοίγω όλο το ψάρι για να το φιλετάρω σε μερίδες.