Αν θέλετε να ψήσετε το ψάρι σας ή το κρέας μέσα σε αλάτι θα κάνετε το εξής:
Ανακατεύετε 1 κιλό χοντρό αλάτι με 1 ασπράδι και λίγο νερό.(για κάθε κιλό αλατιού, 1 ασπράδι)
Πρέπει αυτή η “πανοπλία” να έχει πάχος 1-1,5 εκατοστό γύρω γύρω από το τρόφιμο.
Βάζετε αλάτι στο ταψί, και κουκουλώστε το ψάρι.
Μπορείτε να κάνετε και αρνί στο αλάτι, αφού πρώτα το τυλίξτε σε λαδόκολλα, μετά κάνετε την “πανοπλία”, πάνω από την λαδόκολλα.
Είναι ωραία μέθοδος να ψήσετε το “καρέ” !
Για ένα ψάρι θα υπολογίσετε για κάθε κιλό ψαριού, 1 ώρα ψήσιμο.
Για το αρνί, περίπου το ίδιο.
φωτο: Bostanistas.gr