Πώς θα ετοιμάσετε ένα νόστιμο Πολίτικο μπουγιουρντί;
+μία υγιεινή συμβουλή
- Θα χρησιμοποιήσετε ένα στρόγγυλο πήλινο 20εκ
- Ρίχνετε λίγο λάδι στον πάτο
- Βάζετε μια στρώση φέτα
- Βάζετε μια στρώση ντομάτα φρέσκια σε ροδέλες
- Από πάνω πιπεριά (ή φλωρίνης ή πράσινη κέρατο)
- Αν το θέλετε “πλούσιο” κάνετε 2 τέτοιες στρώσεις
- Τοποθετείτε στο κέντρο ένα κομμάτι φέτα
- Ραντίζετε με λάδι, ρίγανη και κόκκινο γλυκό πιπέρι (γλυκιά πάπρικα σκόνη)
- Καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο κατ’εκτίμηση
- Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο του οποίου η γυαλιστερή όψη “βλέπει” τα υλικά.
- Ψήνετε στους 200, αντιστάσεις ή αέρα για 30-40′ ανάλογα τον φούρνο σας
- Ποτέ μην κάνετε μπουγιουρντί στα κάρβουνα ή στον φούρνο, βάζοντας απ’ευθείας τα υλικά στο αλουμινόχαρτο! (άκρως καρκινογόνο) Πρώτα θα τα βάλετε σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο