Πώς βάφω αυγά με λαχανικά!
Για μωβ-μπλε αυγά: Βράζουμε 1 κεφάλι κόκκινο λάχανο σε 4 φλιτζάνια νερό για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.
Για καφέ αυγά: Μουλιάζουμε τα αυγά βρασμένα, σε δυνατό μαύρο καφέ.
Για πράσινα αυγά : Βράζουμε 4 φλιτζάνια σπανάκι σε 4 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.
Για μπλε-γκρι αυγά: Βράζουμε 1 φλιτζάνι βατόμουρα σε 4 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.
Για κίτρινα αυγά: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη σκόνη σε 4 φλιτζάνια νερό μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και βουτάμε τα αυγά.
Για πορτοκαλί αυγά: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε 4 φλιτζάνια νερό μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και βουτάμε τα αυγά.
Για ροζ αυγά: Βράζουμε 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια σε 4 φλιτζάνια νερό για 35 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.
Την συνταγή εντοπίσαμε στα Νέα Διατροφής