από την καλή μας φίλη Ασημένια Μηλιου
Σας δίνω μια ιδέα για #ΚεφτεδάκιανηστίσιμαΜεότιέχειτοντουλάπι!# πολύ νόστιμα, τα οποία μπορείτε να τα φτιάξετε κι αργότερα, προσθέτοντας λίγο τυράκι, που τώρα δεν θα το βάλετε.
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, δική μου επινόηση για ανακύκλωση λαχανικών, αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Κεφτεδάκια νηστίσιμα με ό,τι έχει το ντουλάπι!
Υλικά
2 πατάτες
2 καρότα
1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι κόκκινο
1 κρεμμύδι φρέσκο
5-6 φρυγανιές
λίγο χυμό ντομάτας ή λίγη τριμμένη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι μαύρο
μια πρέζα κουρκουμά ή και παραπάνω
λίγη ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπη
μια πρέζα πάπρικα καπνιστή
μια πρέζα πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο (περίπου)
αλάτι
ελάχιστο ξίδι
Για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα μείνει ωμή η πατάτα, την έβρασα ελαφρά,η αλήθεια είναι πως βιαζόμουν και λίγο, προσθέτοντας λίγο αργότερα τα καρότα και το κολοκυθάκι, τελευταία ζεμάτισα και τη μελιτζάνα.
Τα πάτησα με το πιρούνι, αν έχετε μηχανή πουρέ περάστε τα από κει για καλύτερη υφή. Τα βάζετε σε βαθύ μπολ, θρυμματίζετε τις φρυγανιές και προσθέτετε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά. Θα δείτε το μείγμα σας να πλάθεται.
Αν δεν έχετε φρυγανιές, βάλτε ψωμάκι, παξιμάδια, ό,τι έχει το ντουλάπι σας!
Αλατίζετε όπως θέλετε, αν δεν είναι νηστίσιμοι θα προσθέσετε 2 κ.σ. σκληρό τυρί ή μιξ τυριών, ό,τι θέλετε.
Βάλτε το μείγμα λίγο στο ψυγείο να σφίξει!
Τα φτιάχνετε μπαλάκια 2 εκ. διαμέτρου και τα πανάρετε, περνώντας τα από αλεύρι ή δοκιμάστε το δικό μου μείγμα από : αλεύρι, 1 κ.γ. κορν φλάουρ, μια πρέζα σιμιγδάλι και λίγη πάπρικα. Τινάζετε το περίσσευμα αλευριού και τηγανίζετε σε πολύ ζεστό αλλά όχι αχνιστό λάδι, γιατί θα αρπάξουν γρήγορα!
Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας κουζίνας να πάρει την περίσσεια λαδιού και σερβίρουμε.
Αν τους δοκιμάσετε αναμένω σχόλια κι εντυπώσεις!
( Φωτογραφίες και συνταγή : Με ό,τι έχει το ντουλάπι! )