Νόστιμος πουρές από κουνουπίδι και πράσο!
Υλικά
1600 (περίπου) κουνουπίδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1 πράσο, σε λεπτές φέτες (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι κρουτόνς ψωμιού (μικρά κομματάκια ψωμιού)
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1 πράσο, σε λεπτές φέτες (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι κρουτόνς ψωμιού (μικρά κομματάκια ψωμιού)
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε το κουνουπίδι για 12-15′.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεσαία κατσαρόλα, λιώστε 3 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το πράσο και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το πράσο να είναι ημιδιαφανές και πολύ μαλακό, περίπου 8 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα multi χτυπήστε το κουνουπίδι και το μείγμα πράσων να γίνουν κρέμα-πουρές
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρουτόνς ψωμιού μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρετε με τα κρουτόνς και το μαϊντανό.
πηγη rachaelraymag.com