Πρασοτυρόπιτα όνειρο, με έτοιμο φύλλο κουρού για να μην φάμε τα νιάτα μας στην κουζίνα!
Αλλά!
Πάντα σας έχω κάποιες λεπτομέρειες ώστε να απογειώνετε και το φύλλο εμπορίου και το αποτέλεσμα!
-
Όταν χρησιμοποιείτε φύλλο κουρού,αφού το ξεπαγώσετε, θα το βάζετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, θα το ραντίζετε με λίγο αλεύρι και με μια βέργα ή έναν πλάστη θα το ανοίγετε προς όλες τις μεριές
-
Θα λαδώσετε το ταψί που θα είναι λίγο μικρότερο από το φύλλο για να κάνετε ωραίο κόθρο γύρω γύρω
-
Το πάνω φύλλο θα το ανοίξετε και θα κάνετε ωραία σχέδια, ρίχνοντάς το απαλά πάνω στην γέμιση, πιο μέσα από το κάτω φύλλο
-
Η γέμιση θα είναι σχετικά στεγνή (μην τρέχουν υγρά) αλλά ρευστή αρκετά.
-
Θα αλείψετε με κρόκο+ ελαιόλαδο! για σούπερ κρούστα
- θα βάλετε (αν έχετε) ένα κομματιασμένο φύλλο κρούστας μέσα στην γέμιση
Εγώ έβαλα 3-4 πράσα (αφού τα έκοψα, μετά τα έπλυνα ) και τα έβαλα σε κατσαρολάκι με 3/4 φλ. γάλα να βράσουν!
200-230 γρ. φέτα
3 αυγά μικρά
πιπέρι, λίγο αλάτι
Θα προσέχετε η γέμιση της πίτας σας να είναι τόση, ώστε να μην έχει κενά όταν την στρώσετε στο φύλλο, ούτε και να είναι πάνω από 1,5 εκ. ύψος.
Ψήνω στην τελευταία θέση του φούρνου, κάτω, αντιστάσεις , 180 για τουλάχιστον 45-50′.
Καλή επιτυχία!