Ψαρονέφρι με σταφύλι και μούστο λευκό (από άσπρα σταφύλια)
Υλικά
-
750γρ. ψαρονέφρι
-
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
-
1 ποτήρι κρασιού μούστο λευκό
-
1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα
-
1 φλιτζάνι σταφύλια άσπρα χωρίς κουκούτσι
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το σκόρδο, προσθέτετε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές.
Μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τότε προσθέτετε το μούστο, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 7 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια και την αρμπαρόριζα 3 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα κόβοντας το ψαρονέφρι σε φέτες και προσθέτοντας μερικά σταφύλια και σάλτσα από το τηγάνι.
πηγη olivemagazine.gr
Συνοδεύεται με “πατάτες αντιναχτές” (σας δώσαμε συνταγή, θα την βρείτε στην ιστοσελίδα μας) ή τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.