ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ!
Προσοχή στα εξής!
- Η συνταγή είναι με αλεύρι γοχ (για όλες τις χρήσεις), ΑΛΛΑ αν θέλετε να κάνετε αυθεντικό ψωμί πολυτελείας, πρέπει να βάλετε αλεύρι πολυτελείας (οι φούρνοι το λένε “55”)
Αυτό σας το λέω για να μην λέτε ότι “εμένα δεν μου πέτυχαν” κλπ γκρίνιες.
- Επίσης, αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι γοχ, οκ, αν όμως χρησιμοποιήσετε πολυτελείας θα χρειαστεί περισσότερο αλεύρι γιατί δεν απορροφά πολύ νερό.
- Επίσης, εμένα πήραν 3-4′ παραπάνω ψήσιμο, σβήστε τον φούρνο ακριβώς στο 20λεπτο
Πάμε στην συνταγή η οποία ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΞΕΡ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΘΕΡΟ (εξάρτημα γάντζος)
Υλικά για 20 μικρά-ατομικά
- 500 γρ. αλεύρι γοχ (αν βάλετε πολυτελείας, αυξήστε το αλεύρι στα 550 και βλέπετε στην πορεία)
- 7 γρ. μαγιά (ένα φακελάκι)
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 250 ml γάλα χλιαρό
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 5 κ.σ. μαλακό βούτυρο
- 11/2 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζετε το μαλακό βούτυρο + μαγιά + ελαφρά χλιαρό γάλα + τα 2 αυγά + ζάχαρη να ανακατευτούν στην μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να χτυπηθούν καλά
Σβήνετε το μίξερ
Μετά θα προσθέσετε το αλεύρι και το αλάτι!
Ξαναχτυπήστε για 8′ ή μέχρι να μαζευτεί η ζύμη πάνω στον γάντζο
ΠΡΟΣΟΧΗ! σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνετε καή διααχείρηση με το αλεύρι ανάλογα ποιον τύπο έχετε επιλέξει, αν δεν έχει μαζευτεί γύρω από τον γάντζο, προσθέστε με ένα κουτάλι της σούπας αλεύρι. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!
Η ζύμη θα κολλάει, μην βάλετε κι άλλο αλεύρι
Αφήστε την στον κάδο με πετσέτα για 1 ώρα.
Μετά με μια σπάτουλα την βάζετε σε αλευρωμένη επιφάνεια (αρκετό αλεύρι) και την πουδράρετε.
Χωρίστε σε 20 μπαλάκια και με την βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια κάντε μικρά παραλληλόγραμμα πιτάκια
Ρολλάρετε και αφήνετε σε ταψί με λαδόκολλα να φουσκώσουν για 1/2 ώρα.
Αλείφετε με ολόκληρο αυγό (κρόκο-ασπράδι) και φουρνίζετε στους 180 , αέρα, για 20′.
https://www.facebook.com/bianca.nero.583/videos/1350444538476726/?t=1