Πολύ ωραία, πραγματικά απολαυστικά ατομικά ψωμάκια! “Τα ψωμάκια της Δήμητρας” Κατοχυρώθηκαν, μπορείτε να τα διαδώσετε γιατί είμαι πολύ περήφανη για αυτά!
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΦΟΥΣΚΏΜΑΤΟΣ ΖΥΜΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ!
Υλικά
600 γρ. αλεύρι γοχ
300ml ξυνόγαλα
1 κ.σ. μέλι
4 κ.γλ. μπεικιν
2 κ.σ. σπορελαιο
1 κ.γλ. αλάτι
Βάζω σε ένα μπωλ το αλεύρι, μαζί με το μπεικιν και αλάτι.
Μετά προσθέτουμε το σπορελαιο και το μέλι
Στο τέλος το ξυνόγαλα. Αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο ακόμα ξυνόγαλα ή νερό
Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει, και να μην είναι πολύ σφιχτή.
Κάνω αμέσως 12 μπαλάκια τα σχηματίζω πολύ προσεκτικά σε πολύ όμορφα μπαλάκια.
Έχουμε ήδη προθερμανει τον φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις.
Σε ένα ταψί βάζω λαδόκολλα, τοποθετώ τα ψωμάκια, τα χαράζω σε 2 σημεία με μαχαίρι, αλείφω με σπορελαιο και ρίχνω ελάχιστο αλεύρι.
Ψήνω για 35- 40 λεπτά περίπου