Μια συνταγή της Μυρτούς Αγγέλου
εκτελεσμένη από την φίλη μας Μαρίνα Μωυσιάδου
Φρεσκο,ζεστο,τραγανο ψωμακι χωρις ζυμωμα!!!!!
Πεντανοστιμο και πολυ ευκολο!!!!
Υλικά
1 κιλο αλευρι [εγω πηρα ΜΑΝΝΑ κιτρινο]
2 φακελακια ξερή μαγια
1 κ. του γλυκου ζαχαρη
2 κ. του γλυκου αλατι
4-5 κ. της σουπας λάδι
680 γρ νερο. (αν χρησιμοποιήσετε σκληρό αλευρι, ισως να χρειαστει λιγο νερακι ακομα)
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ ανακατατευουμε ολα τα υλικά καλά και μετα σκεπαζουμε το μπολ με το καπακι του και το βάζουμε στο ψυγειο απο 12 ωρες και πανω!!
Την επομενη μερα, αναβουμε το φουρνο στους 220 βαθμους και βαζουμε μεσα μια γαστρα αδειανη με το καπακι της.
μεχρι να καψει ο φουρνος βγαζουμε το μπολ …αλευρωνουμε τον παγκο μας και παιδευουμε λιγο το ζυμαρι μας..δηλ κανουμε διπλωματα.
Σε αυτη τη φαση εγω το χωριζω σε 2 μερη .
αφηνουμε πανω στο παγκο με τα διπλωματα προς τα κατω.
Αφου κάψει ο φουρνος βγαζουμε με προσοχη την γαστρα , να μην καουμε και ριχνουμε τα ζυμαρια μας…με τα διπλωματα προς τα πανω αυτη τη φορα.
σκεπαζουμε με το καπακι …και αφηνουμε να ψηθει για 1/2 ωρα μετα την μιση ωρα ξεσκεπαζουμε και αφηνουμε για 1 τεταρτο ακομα…
ετοιμο το ψωμακι μας !!!
Καλη επιτυχια!!!!!