Από την καλή μας φίλη Ελένη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Καλημέρα ….ελάτε να πιούμε καφεδάκι και να κεράσω Μουσταλευριά φτιαγμένη μόλις τώρα…..και με δικά μας φετινά καρύδια…
Να πούμε τι διαδικασία…
Βάζουμε το Μούστο στη κατσαρόλα και το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τον κόψουμε,δηλ.να τον καθαρίσουμε.. βάζουμε σε ένα τούλι μια κουταλιά της σούπας στάχτη και το βάζουμε μέσα στο μούστο…Όταν αρχίζει να βράζει ο μούστο ξαφρίζουμε μέχρι να καθαρίσει τελειως… Αφήνεται να κρυώσει καλά…και ή τον φτιάχνεται αμέσως Μουσταλευριά ή τον βάζετε σε μπουκάλια και τον φυλάτε στο ψυγείο…
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΆ:
4 ποτ.νερου μούστο
1ποτ.νερου αλεύρι
Καρύδια,ένα φύλλο Αρμπαροριζα,
Κανέλα και σουσάμι..
Αν ο μούστος είναι πολύ γλυκός βάζουμε τριάμισι ποτήρια μούστο και μισό νερό.
Συμβουλή.
Πριν βάλουμε στη φωτιά το μούστο, κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιασει και αρχίζουμε να βράζουμε το μούστο βάζοντας μέσα λίγη κανέλα και το φύλλο της Αρμπαροριζας..
Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε και προσθέτουμε τα καρύδια κομμένα στα δύο..
Σε πιατέλα βάζουμε στο πάτο λίγο σουσάμι και κανέλα βάζουμε τη Μουσταλευριά και από πάνω σουσάμι κανέλα και οι καρύδια….
Καλή Επιτυχία….