Σήμερα σας παρουσιάζουμε την πιο ωραία “γαλλική μπακέτα”!
Μαλακιά, να την τρώνε εύκολα και τα παιδιά, χωρίς να πληγώνουν τα ούλα τους!
Αναλυτική συνταγή (για σταθερό μίξερ!)
Υλικά
2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 φλ.τσ. ζεστό νερό (όχι καυτό, γύρω στους 35 βαθμούς)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 φλ.τσ. ζεστό νερό (όχι καυτό, γύρω στους 35 βαθμούς)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για επάλειψη
1 ασπράδι αυγού
1/2 κουταλιά της σούπας νερό
1 ασπράδι αυγού
1/2 κουταλιά της σούπας νερό

Στο μπολ ενός μίξερ βάζετε αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά. Προσθέστε νερό και ζυμώστε με ένα γάντζο ζύμης για 5-7 λεπτά έως ότου η ζύμη είναι λεία.
Καλύψτε το μπολ με πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη με αλάτι και ζυμώνουμε με γάντζο ζύμης μέχρι να ενσωματωθεί καλά το αλάτι.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη, περίπου 30 λεπτά.
Καλύψτε το μπολ με πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη με αλάτι και ζυμώνουμε με γάντζο ζύμης μέχρι να ενσωματωθεί καλά το αλάτι.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη, περίπου 30 λεπτά.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Τυλίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 35Χ50 εκατοστά. Κόψτε τη ζύμη στα μισά για να δημιουργήσετε δύο μικρότερα.
Ξεκινώντας από την στενή πλευρά τυλίξτε σε ρολό
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί επενδεδυμένο με λαδόκολλα ή αλείψτε με κάποια λιπαρή ουσία (λάδι-βούτυρο)
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί επενδεδυμένο με λαδόκολλα ή αλείψτε με κάποια λιπαρή ουσία (λάδι-βούτυρο)
Κάνετε χαρακιές (4-5) στην επιφάνεια κάθε ρολού. Καλύψτε και αφήστε το να ανέβει σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 Ανακατέψτε το ασπράδι και το νερό σε ένα μικρό μπολ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 Ανακατέψτε το ασπράδι και το νερό σε ένα μικρό μπολ.
Ψήστε 25′ αντιστάσεις, πανω-κάτω ή ανάλογα τον φούρνο σας.
(και στα ψωμιά και στις πίτες, καταλαβαίνουμε ότι ψήθηκαν, όταν έχουν ξεκολλήσει από το σκεύος και όταν τα χτυπάμε ακούγεται θόρυβος)
πηγη a-kitchen-addiction.com