Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Λάμπρου
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα 🥀🌸
Σήμερα ζυμωσα ψωμί με γλυκάνισο…
Υλικά:
2 κιλά αλεύρι σταρένιο
1500 ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
γλυκάνισο( προαιρετικά)
σουσάμι για από πάνω…
Εκτέλεση:
Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνω λίγο από το νερό και τη μαγιά ανακατεύω να διαλυθεί, προσθέτω το αλεύρι το γλυκάνισο το αλάτι, ρίχνω το νερό σιγά σιγά και ζυμωνω ( το νερό δεν μου το πήρε όλο) φτιάχνεται μια ζύμη να μη πολύ κολλάει στα χέρια….
Έχω λαδωσει τη μεγάλη γάστρα της Tupperware και τοποθετώ το μείγμα, βρέχω με τα χέρια μου την επιφάνεια του ψωμιού και ρίχνω το σουσάμι, σκεπάζω, ψήνω στον αέρα στους 50 βαθμούς για τριάντα λεπτά, και μετά στους 180 βαθμούς για μια ώρα και δέκα λεπτά…( ανάλογα τη δύναμη της κάθε κουζίνας) Βγάζω από το φούρνο το αφήνω για λίγο, και ύστερα το τοποθετώ σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει…..
Ιδού το αποτέλεσμα….
Καλό απόγευμα Σαββάτου ❣️🦋🌹🌷🥀🌼🦜