Υλικά συνταγής
- Μισό κιλό ρεβύθια
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 12 ώρες.
Την επομένη, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αλατίζουμε τα 5 τελευταία λεπτά.
Στην συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε τον πολτό με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και προσθέτουμε λίγο αλεύρι (3-4 κουταλιές), μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε το μίγμα μπαλάκια, στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Έπειτα, τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
πηγή supersyntages.gr