Υλικά
- μια ρέγγα
- ντομάτες
- κρεμμύδι
- λαδολέμονο
Ψήνουμε τη ρέγγα με τον γνωστό τρόπο (βαμβάκι με οινόπνευμα και καψάλισμα σε εξωτερικό χώρο, έως ότου καεί εντελώς το δέρμα). Αφαιρούμε τα υπολείμματα πέτσας, φιλετάρουμε, βγάζουμε τα κοκκαλάκια και κόβουμε σε κομμάτια.
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με λαδολέμονο.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο πιάτο, ανακατεύουμε, και έχουμε μια δροσερότατη ρεγγοσαλάτα, άριστο συμπλήρωμα των οσπρίων.