Από την καλή μας φίλη Βούλα Αραμπατζή
ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ:
Χτυπάμε 6 αυγά με μισο φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη να αφρατεψουν!
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα,
1 φλυτζάνι τσαγιού σπορελαιο,
στην συνέχεια ρίχνουμε
1 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι (500 γραμ)
1 βανίλια!
Οποτε το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψακι 28cm και το ψήνουμε σε.προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτα!
ΣΙΡΟΠΙ:
3 νεροποτηρα νερό,
3 νεροποτηρα ζάχαρη,
30 γρ βούτυρο βράσιμο να δέσει (7′)
Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι!
ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα,
5 κρόκους αυγών,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
5 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλαουρ,
100 γραμμάρια βούτυρο,
3 βανιλιες!
Ζεσταινουμε το γάλα απο το οποίο έχουμε βγάλει λίγο και διαλυσαμε κορν φλαουρ!Προσθέτουμε την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ!
Ανακατεύουμε καλά!
Χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα και τους προσθέτουμε στην κρέμα.με γρήγορες κινήσεις!Αφού την κατεβάσουμε απο την φωτιά την κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανιλιες!
Διακοσμούμε με οτι θέλουμε!
Στην προκυμενη περιπτωση του παει η ΚΑΝΕΛΑ!!!
Ευχαριστώ πολύ Τζένη μου για την υπέροχη συνταγή!